Unilever Certificate

Unilever heeft een eenvoudig maar duidelijk doel: om een duurzaam leven gemeengoed te maken. Wij geloven dat dit de beste lange termijn manier voor ons bedrijf is om te groeien.

 

Ons doel en operationele expertise in ons businessmodel zal helpen onze visie op het versnellen van de groei van het bedrijf te realiseren, terwijl onze ecologische voetafdruk wordt vermindert en onze positieve maatschappelijke impact wordt vergroot.

 

Dit is vastgelegd in het Unilever Sustainable Living Plan.

 

Door het combineren van onze multinationale kennis met onze diepe wortels in diverse lokale culturen, blijven we een scala van producten te leveren aan een schat aan consumenten aan te passen. We zijn ook het versterken van onze sterke relaties in de opkomende markten geloven wij belangrijk voor onze toekomstige groei zal zijn.

 

En door gebruik te maken van onze wereldwijde bereik en het inspireren van mensen om kleine, alledaagse handelingen te nemen, wij geloven dat we kunnen helpen een groot verschil te maken voor de wereld.

 

“We kunnen onze ogen niet sluiten voor de uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd. Het bedrijf moet een expliciete en positieve bijdrage leveren aan het aanpakken van hen. Ik ben ervan overtuigd dat we een meer rechtvaardige en duurzame wereld voor ons allen creëren door dit te doen”, zegt Unilever CEO Paul Polman.

 

“Maar dit betekent dat het bedrijfsleven moet veranderen. De Unilever Sustainable Plan is een blauwdruk voor duurzame groei.”

 

Onze prioriteiten en principes

Unilever zet zich in voor de ondersteuning van duurzaamheid en onze consumenten over de hele wereld voorzien met de producten die ze nodig hebben om er goed uit te zien, zich goed te voelen en meer uit het leven te halen.

 

De vijf belangrijkste prioriteiten vormen de basis voor de campagnes van ons merk. Lees enkele voorbeelden van hoe verschillende merken deze principes handhaven.

 

Een betere toekomst voor kinderen
 • Onze mondverzorgingsmerken Signal en Close-Up moedigen kinderen aan om hun tanden dag en nacht te poetsen voor een optimale tandheelkundige gezondheid. We hebben ook de partner van de FDI World Dental Federation, het ondersteunen van mondgezondheid programma’s over de hele wereld.
 • Merken zoals Omo en Persil hebben geholpen ouders geloven dat de onconventionele filosofie dat Vuil is goed. Kinderen leren door te spelen, en modder spatten en gras vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd met een effectieve wasmiddelen
 • Unilever ook de partners van het World Food Programme en het Together for Child Vitality initiatief om onze expertise in voeding te brengen aan kinderen in sommige van de armste landen ter wereld gelanceerd.

 

Een gezondere toekomst
 • Onze Flora/Becel margarine merken zijn wetenschappelijk bewezen dat ze helpen het cholesterolgehalte te verlagen
 • Vaseline is gestart met de Vaseline Skin Care Foundation, die het onderzoek naar huidaandoeningen en ondersteuning voor mensen die getroffen zijn door deze
 • Lifebuoy-zeep heeft lange tijd een aanwezigheid in opkomende markten over de hele wereld, en zijn campagne om handen te wassen met zeep te bevorderen werd gevierd met 200 miljoen mensen in 53 landen in 2013.

 

Een zekerdere toekomst
 • Dove’s Campaign for Real Beauty maakt gebruik van echte vrouwen in plaats van modellen in zijn reclamecampagnes. Het merk heeft ook de Dove Self Esteem Fund, die opleidt en inspireert miljoenen jonge vrouwen.
 • Onze Sunsilk haarverzorging merk heeft een aantal van ’s werelds toonaangevende specialisten haar samengewerkt om co-creëren formules op maat van aandoeningen, zoals haar val, kroezen, slap sloten en onbeheersbare krullen te behandelen.
 • Close-Up tandpasta biedt een betaalbare mondverzorging oplossing voor consumenten in opkomende markten, waardoor ze zorgen voor hun tandheelkundige gezondheid en dichter te nemen met vertrouwen tegemoet.

 

Een betere toekomst voor de planeet
 • We mikken op onze business te laten groeien, terwijl het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het werken in de hele supply chain voor elk merk om dit te doen.
 • Onze Wasserij merken, waaronder Surf, Omo, Persil en Comfort, hebben de Cleaner Planet Plan samen gelanceerd, de consument aan te moedigen hun wasgoed gewoonten te veranderen om het water- en energieverbruik te verminderen.
 • Onze Lipton thee merk steunt duurzame projecten bosbeheer in Afrika.

 

Een betere toekomst voor de landbouw en de boeren
 • Veel van onze merken bevatten ethisch en duurzaam geproduceerde ingrediënten die onafhankelijk zijn gecertificeerd.
 • Onder deze zijn Lipton thee, die is geaccrediteerd door de Rainforest Alliance, en Ben & Jerry’s ijs, die Fairtrade vanille en amandelen in diverse smaken omvat.
 • Ongeveer de helft van onze grondstoffen is afkomstig uit de land- en bosbouw, dus we werken aan het maken van onze belangrijkste gewassen 100% duurzaam.