Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco is de grootste beursgenoteerde vastgoedonderneming in Europa en de op twee na grootste in de wereld. Genoteerd op de beurs van Parijs sinds 1972, is de Groep vandaag de dag eigenaar van een uitzonderlijke portfolio van prime commercieel onroerend goed, ter waarde van 37,8 biljoen per 31 december 2015 gevestigd in de grootste meest welvarende steden in heel continentaal Europa.

 

Unibail-Rodamco’s werkzaamheden zijn bewust gericht op de grote winkelcentra in grote Europese steden, de meest prestigieuze kantoorgebouwen in het hart en het westen van Parijs en de belangrijkste congres- en expositieruimtes in en rond Parijs.

 

Echter, de strategie Unibail-Rodamco’s gaat dieper dan de selectie van de belangrijkste activa. De Groep heeft ervoor gekozen om de gehele keten van waarde creatie verticaal te integreren in vastgoed. De combinatie van de drie activiteiten van de ontwikkeling, investeringen en management, verrijkt de groep met een ongeëvenaarde kennis en reactiviteit markt. Deze expertise stelt Unibail-Rodamco voorspoedig in markten die cyclisch van aard zijn en stelt de Groep haar investeringsprogramma’s in het hart van de economische neergang voort te zetten.

 

Het is dankzij deze portfolio van zeldzame, unieke en grotendeels ongeëvenaarde vermogen en het talent van 1.995 medewerkers, waaronder experts op het bedrijf van de investeringen, ontwikkeling, leasing, het beheer en de desinvestering, die de Groep in staat zijn om op jaarbasis beurs te bereiken is prestaties van 15% of hoger gedurende 5, 10 en 15 jaar.

 

Deze prestatie is des te opmerkelijker gezien het feit dat is bereikt met beperkte financiële risico’s, bescheiden leverage en gecontroleerde blootstelling aan de ontwikkeling van de risico’s. Dit alles zorgt voor de groep ‘A’ credit rating.

 

Tot slot is de Groep, door de natuur, een lange termijn speler geëngageerd in duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen in al haar activiteiten. Of het nu architectuur, stad planning, ontwerp, energie-efficiëntie, sociale of maatschappelijke verantwoordelijkheid, de Groep is in de voorhoede van het veld en wordt erkend als een leider in de industrie.

 

Unibail-Rodamco is de voorbereiding voor de toekomst door te blijven investeren in heel haar drie activiteitssectoren. Met 7,4 biljoen voor de komende 5 jaar worden geïnvesteerd, de ontwikkeling pijplijn is het grootste onder de beursgenoteerde vastgoedondernemingen. Deze investering zal zorgen voor de opkomst van een nieuwe generatie van winkel- en vrijetijdscentra, kantoren en congrescentra en tentoonstellingsruimten in de mooiste hoofdsteden van continentaal Europa, zorgen voor uitzonderlijke leefomgeving.