Royal Dutch Shell A

Bedrijfsprofiel

Shell is een wereldwijde groep van energie- en petrochemische bedrijven met ongeveer 93.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Onze activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijven: Upstream, Integrated Gas en New Energies, Downstream en Projects & Technology.

In Upstream richten we ons op de exploratie naar nieuwe vloeistoffen en aardgasreserves en de ontwikkeling van grote nieuwe projecten waar onze technologie en know-how waarde toevoegen voor resource houders.

In Integrated Gas en New Energies, richten we ons op het vloeibaar maken van aardgas (LNG) en het omzetten van gas to liquids (GTL), zodat het veilig kan worden opgeslagen en verscheept naar markten over de hele wereld. The New Energies bedrijf is opgericht om te verkennen en te investeren in nieuwe koolstofarme kansen.

In Downstream, richten we ons op het draaien van ruwe olie in een reeks van geraffineerde producten, die worden verplaatst en de hele wereld op de markt gebracht voor huishoudelijk en industrieel gebruik en voor transport. Daarnaast hebben we produceren en verkopen petrochemische producten voor industrieel gebruik over de hele wereld. oliezanden mijnbouw activiteiten van Shell in Noord-Amerika zijn ook onderdeel van de Downstream organisatie.

Onze Projects & Technology bedrijf is verantwoordelijk voor het leveren van nieuwe ontwikkelingsprojecten en het onderzoek en de ontwikkeling die leidt tot innovatieve en low-cost investeringen voor de toekomst.

Strategie

Onze strategie is gericht op versterking van onze positie als leider in de olie- en gasindustrie, terwijl het helpen om de wereldwijde vraag naar energie op een verantwoorde manier te ontmoeten. Wij streven ernaar om een concurrerend rendement voor de aandeelhouders te creëren.

Veiligheid- en milieu en sociale verantwoordelijkheid vormen de kern van onze activiteiten.

Onze inzet voor technologie en innovatie blijft de kern van onze strategie. Aangezien energie projecten steeds complexer worden en technisch veeleisend zijn, geloven wij dat onze technische expertise een beslissende factor in de groei van onze activiteiten zal zijn.

Onze belangrijkste troeven zijn de ontwikkeling en toepassing van de technologie, de financiële en projectmanagement vaardigheden die ons in staat stellen om grote ontwikkeling veld projecten op te leveren, en het beheer van geïntegreerde waardeketens.

In april 2015 kondigde Shell de aanbevolen combinatie met BG aan. Deze combinatie werd afgerond op 15 februari 2016. Deze combinatie zou aanzienlijke omvang en winstgevendheid toevoegen aan Shell, met name in LNG wereldwijd en diep water olie en gas in Brazilië. De combinatie biedt een kans om portfolio heroriëntatie in Shell versnellen door de verkoop van activa en lagere uitgaven, wat resulteert in een eenvoudiger, meer gefocust bedrijf.