Philips Koninklijke

Koninklijke Philips Nederland is een gediversifieerd technologiebedrijf dat het leven van mensen wil verbeteren door zinvolle innovaties op het gebied van gezondheidszorg, consumentenlevensstijl en verlichting. Het bedrijf is marktleider op het gebied van cardiologische zorg, acute zorg en zorg voor thuis, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten, haartrimmers en mondverzorgingsproducten.

 

Onze missie

Het verbeteren van het leven van mensen door middel van zinvolle innovaties.

 

Onze visie

Om de wereld gezonder en duurzamer te maken door middel van innovatie;

Om het leven van 3 miljard mensen per jaar te verbeteren in 2025;

Om de beste plek om te werken voor mensen die onze passie delen bieden;

Om superieure waarde te leveren voor onze klanten en aandeelhouders.

 

Onze strategie

Philips is een sterk industrieel bedrijf dat zich richt op het mooie HealthTech en Lighting markten. Onze bedrijven zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de wereldwijde trends die grote kansen creëren voor winstgevende groei.

 

Onze multi-jaar verandering en prestatie programma Accelerate! werd gelanceerd in de tweede helft van 2011 en werd geïmplementeerd in de hele organisatie om waarde creatie en de snelheid van de groei te realiseren. Initiatieven zijn gestart om de uitvoering van het Philips Business System en het intensiveren van hulpbronnen voor groei, granulaire uitvoering van de strategie, waarde creeren voor klanten en de cultuur en beloningssysteem aan te passen. Accelerate! werkt goed en zal een aanzienlijke waarde blijven creëren. Initiatieven zijn een overhead kostenreductieprogramma EUR 1,8 miljard in te vullen door het jaar 2016, End2End hogere productiviteit en besparingen op inkoop door middel van Design for Excellence (DfX).

 

Wij zijn van mening dat de volgende groeifactoren Philips in staat zal stellen om haar groei en winstgevendheid ambities te bereiken:

  • Groeiende en vergrijzing van de bevolking met meer chronische ziekten;
  • Groeiende vraag naar integrale value-based oplossingen voor de gezondheidszorg;
  • Groeiregio’s met een groeiende middenklasse;
  • Consumenten steeds meer bezig laten zijn met hun gezondheid;
  • De behoefte van de wereld aan meer licht en energie-efficiënte verlichting;
  • Digitalisering de vraag naar geïntegreerde lichtoplossingen.

 

Onze leidende portfolio en business domeinen spelen in op deze wereldwijde trends en we hebben een duidelijk uitvoeringsplan om onze strategie te verwezenlijken.