ING Group NV

ING Group is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese basis gericht op het leveren van bankdiensten. Door onze kennis en ervaring, toewijding om uitstekende diensten te verlenen en wereldwijde activiteiten kunnen wij voldoen aan de wensen van een brede klantengroep. Deze bestaat uit particulieren, gezinnen, kleine bedrijven, grote ondernemingen, instellingen en overheden. Onze klanten staan centraal bij alles wat wij doen.

 

Onze meer dan 52.000 medewerkers bieden diensten op het gebied van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in meer dan 40 landen. Onze sterke punten zijn ons bekende en sterke merk dat in veel landen een positieve naamsbekendheid heeft onder klanten, onze sterke financiële positie, omnidistributiestrategie en internationale netwerk. Bovendien is ING één van de leiders in de Dow Jones Sustainability Index in de categorie ‘Banken’.

 

Onze doelstelling

We zijn van mening dat duurzame vooruitgang wordt gestimuleerd door mensen met de verbeeldingskracht en het doorzettingsvermogen om hun eigen toekomst en de toekomst van hun naasten te verbeteren. Wij stellen mensen en organisaties in staat om hun eigen ideeën over een betere toekomst te realiseren – hoe bescheiden of groots ook. Onze doelstelling is daarom: mensen in staat stellen om zowel privé als zakelijk steeds voorop te blijven lopen.

 

Onze strategie

Onze strategie is erop gericht om hét verschil te maken in klantbeleving, door onze organisatie te vereenvoudigen en te stroomlijnen, door te blijven streven naar operationeel uitstekende prestaties, door de prestatiecultuur binnen ons bedrijf te verbeteren en onze kredietverleningscapaciteit te vergroten. De mogelijkheden voor dergelijke verbeteringen variëren, afhankelijk van onze huidige marktposities die wij verdeeld hebben naar ‘Marktleiders’ (Nederland, België en Luxemburg), ‘Uitdagers’ (Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en Australië) en ‘Groeimarkten’ (Polen, Turkije, Roemenië en onze bedrijfsonderdelen in Azië).

 

We streven ernaar om voor meer klanten de huisbank te worden. Voor de particuliere markt betekent dit dat we ons aandeel in betaalrekeningen met regelmatige inkomsten en ten minste één ander ING-product willen vergroten. Voor de zakelijke markt richten we ons hierbij op kernproducten zoals kredietverlening en transactiediensten.

 

Onze belanghebbenden

Bij al onze activiteiten maken we een zorgvuldige afweging tussen de belangen van verschillende groeperingen waaronder onze klanten bestaande uit particulieren, gezinnen, kleine bedrijven, grote ondernemingen, financiële instellingen, overheden, publiek-private instellingen en supranationale instanties. Andere belanghebbenden zijn aandeel- en obligatiehouders, onze medewerkers, toezichthouders, regelgevers, maatschappelijke organisaties en burgers.