Galapagos

Bedrijfsprofiel

Galapagos is een klinisch biotechnologisch bedrijf gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van kleine moleculaire geneesmiddelen met een nieuw werkingsmechanisme. Het productieproces bestaande uit fase 2, fase 1, pre-klinische studies, de ontdekking van kleine moleculaire geneesmiddelen en antilichamen in voor cystic fibrosis, ontsteking, en andere indicaties.

 

Galapagos streeft naar een robuust portfolio van baanbrekende therapieën die het potentieel hebben om revolutionaire ontwikkelingen door te maken op gebied van bestaande behandeling paradigma’s. De ambitie is om een toonaangevend wereldwijd biotechnologisch bedrijf te worden, gericht op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe geneesmiddelen die het leven van mensen kunnen verbeteren.

 

Galapagos missie is het first-in-class geneesmiddel op basis van de ontdekking van nieuwe targets te ontwikkelen. Met behulp van menselijke primaire cellen en cellen van een patiënt, het bedrijf ontdekt welke eiwitten (“targets”) een belangrijke rol bij het ontstaan van ziekten zoals reumatoïde artritis, ontstekingsdarmziekte en fibrose spelen. Galapagos verwacht dan kleine moleculen die deze doelstellingen remmen ontwikkelen herstel van het evenwicht en daarmee een positieve invloed op het verloop van de ziekte. Deze benadering richt zich op de oorzaak van de ziekte in plaats van alleen het behandelen van de symptomen. Galapagos ‘doel is om een blijvende positieve bijdrage leveren aan de maatschappij door middel van ontdekking van baanbrekende therapieën voor ziekten met grote onbeantwoorde medische behoefte.