ASML Holding

ASML is een Nederlands hightechbedrijf en de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips.

 

Visie

Onze visie is om betaalbare micro-elektronica die de kwaliteit van leven te verbeteren in te schakelen.

 

Om dit te bereiken is onze missie het bedenken, ontwikkelen, produceren en het verlenen van geavanceerde technologie voor hightech lithografie, metrologie en softwareoplossingen voor de halfgeleiderindustrie.

 

De leidraad van ASML blijft Moore’s Law in de richting van steeds kleinere, goedkopere, krachtigere en energie-efficiënte halfgeleiders. Dit resulteert in een steeds krachtiger en capabeler elektronica die de wereld in staat stelt om vooruitgang te boeken in een veelheid van terreinen, waaronder de gezondheidszorg, technologie, communicatie, energie, mobiliteit en entertainment.

 

Strategie

Wij zijn een gerichte leverancier van apparatuur aan IC-fabrikanten, het leveren van high-performance lithografie, metrologie en softwareoplossingen die onze klanten in staat stellen om verder te gaan van de functie krimpen, dat ten grondslag ligt aan de wet van Moore in een kosteneffectieve manier. Waar sprake is van een dwingende klant voordeel en industriële logica, kunnen we uitbreiden naar aangrenzende markten ten dienste IC-fabrikanten. Tot slot, met het oog op de toekomst, zullen we gebieden buiten de IC of lithografie verkennen waar we onze krachten kunnen toepassen in het creëren van geavanceerde systemen die zijn afgestemd voor high throughput, betrouwbare werking en extreme nauwkeurigheid. Om dit te realiseren richten we onze interne inspanningen op technologisch leiderschap, een sterke klant- en leveranciersrelatie, en geweldige mensen. Dit wordt aangevuld met het tonen van verantwoordelijk gedrag als voorwaarde bij de uitvoering van onze strategie.